4. Kárpát-medencei Egyetemek Kupája

A 2010-ben hagyományteremtő szándékkal létrehozott tornának negyedik alkalommal is az Eötvös Loránd Tudományegyetem ad otthont Budapesten, az ELTE Sportcsarnokában, március 22-23-án, az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának szervezésében.

A szervezők célja, hogy a Kárpát-medence magyar egyetemein tanuló ifjúságnak a határokat átszelve, a sporton keresztül szervezzenek közösség- és kapcsolatteremtő rendezvényt összekötve a mozgás és a versenyzés örömével. Ezért alapvető fontosságú volt, hogy minden érintett ország magyar egyetemistáit megszólítsák és lehetőséget nyújtsanak nekik a tornán való részvételre. A rendezvény három napja alatt a Bogdánfy utcai ELTE Sportcsarnok adja a meccsek helyszínét. Kedvezményes szállás biztosításával, ellátással, esti szórakozással, programokkal várjuk a 16 résztvevő csapatot.

A szervezők célja továbbá, hogy támogatók, szponzorok bevonásával minél magasabb színvonalon tudják megrendezni a tornát úgy, hogy közben a résztvevő csapatok költségeit a lehető legalacsonyabban tartsuk. A rendezvény fő támogatója az ELTE Rektori Hivatala illetve az ELTE Hallgatói Önkormányzatai. Emellett több, a futsal iránt elkötelezett vállalattal folytattak előrehaladott tárgyalásokat.A torna tervezetét eljuttatták az MLSZ futsal bizottságához, ahol az osztatlan sikert aratott, így a torna élvezi a szövetség szakmai támogatását is.

Az esemény hivatalos fb-oldala: https://www.facebook.com/karpatmedenceikupa

Az esemény hivatalos fb-eseménye: https://www.facebook.com/events/477942078926213/