,,Olyan volt, mint egy Rejtő Jenő-jelenet” – Hamar Dániel előadásáról

Nagy népszerűségnek örvend az ELTE Alumni indította ELTE Sikerek nevet viselő előadássorozat, ahol híres, sikeres alumnusok beszélnek munkájukról. Korábban színvonalas előadást tartott már az esemény keretein belül többek között Lovász László, Barabási-Albert László, Tardos Éva, Winkler Márta és Freund Tamás is. Az Alumni júniusi vendége Hamar Dániel, Kossuth-díjas zenész volt.

Hangolódás a nyárra: The Durrells

1935 a szürke Angliában. Lawrence Durrell, a Durrell testvérek legidősebbike azt javasolja anyjának és három testvérének, hogy költözzenek a napsütötte – és meglehetősen olcsóbb – Korfu szigetére. A sorozat könnyed, humoros bepillantást enged a végtelenségig szerethető karakterek mindennapjaiba, miközben azt is végigkísérhetjük, ahogy az ízig-vérig angol család megismerkedik a görög kultúrával. Az alkotás valós történet alapján készült, a család szigeten töltött éveit Gerald Durrell, a legfiatalabb testvér könyvtrilógiája, a Korfu-trilógia meséli el. Szerethető karakterek, könnyed humor, napsütötte Korfu: a tökéletes kombináció egy hétvégi sorozatdaráláshoz.

Ingyenes élményinformatika kurzus indul az ELTE Informatika Karán. Tudj meg többet és csatlakozz Te is!

A pandémia következtében bevezetett távoktatás, home office és egyéb online munkaformák gyakorlatban is bebizonyították azt a régóta hangoztatott axiómát, hogy mennyire fontos alapkompetencia napjainkban a magabiztos digitálistechnológia-használat. Nehézségeid akadnak a digitális feladatok megoldása során? Kedvet kaptál az informatikatudásod pallérozásához? Vagy szimplán csak szeretnél gyakorlatot szerezni, új dolgokat elsajátítani? Akkor jelentkezz az ELTE Informatika Karán induló ingyenes élményinformatika képzésre, amit cikkünkben is ismertetünk. Püski Bianka cikke.

Élőben folytatódnak a BEAC edzései

Júniusban már élőben folytatódnak a BEAC aerobik, jóga, spinning, valamint erőnléti edzései. Az ELTE dolgozói, hallgatói, valamint alumnusai továbbra is kedvezményesen vehetnek részt az edzéseken!