Hogyan ne írjunk szakdolgozatot?

Forrásmegjelölésként alkalmazzuk az „urban legends” kifejezést! Gondoljuk azt, hogy meg tudjuk csinálni két hét alatt, hiszen hallottunk olyanról, akinek ez ment. Ne írjuk föl, melyik könyvet használtuk a kutatómunka alatt, úgyis emlékezni fogunk rá, mikor az olvasmányjegyzéket rakjuk össze! Végül, ha sehogy nem sikerül… Kérjünk fel bérírót!

Ez így senki másnak nem ment volna – Stronger

Sok olyan filmbe fut bele az ember mostanában, amit „elfelejtenek” forgalmazni Magyarországon, pedig simán közönségfilmnek tekinthetők, és itthon is látni kellene mindenkinek. A tengerentúlon tavaly bemutatott Strongert néztük meg, és az előzetesen nem sok különlegeset magában hordozó cselekmény ellenére David Gordon Lee rendezése meglepett minket. Filmkritika.

Mit tanul az, aki magyar mint idegen nyelvet tanul?

Az ELTE BTK egyik legizgalmasabb nevű képzése a magyar mint idegen nyelv. De vajon mire számíthat az, aki erre a szakra jelentkezik? Dr. Bándli Judittal, a Magyar mint Idegen Nyelv Tanszék adjunktusával készült interjúnkat olvashatjátok.

Australian Open-beharangozó

Magyar bravúrral indult az év első Grand Slam-tornája, az Australian Open. Babos Tímea hétfő hajnalban a torna 10. kiemeltjét, az amerikai Coco Vandeweghe-t búcsúztatta. Nem ez volt a nap egyetlen meglepetése. Az amerikai teniszezők feketenapján kiesett Jack Sock, John Isner, Venus Williams és Sloane Stephens is. Az első napi csillaghullás előrevetíti, hogy kiélezett küzdelmekkel, drámákkal és meglepetésekkel tarkított, izgalmas két hét vár ránk.