Jelentkezz segítőnek a Kárpát-medencei Nyári Egyetemre!

Az ELTE idén is megrendezi a Kárpát-medence különböző felsőoktatási intézményeiben tanuló, magyar anyanyelvű diákok számára a Kárpát-medencei Nyári Egyetemet. Lehetőség van arra, hogy a résztvevőkkel történő kapcsolattartásban, a csapatépítésben és a budapesti diáklét megismertetésében te is segítsd a szervezők munkáját.

Olvassatok ELTE-seket! 29. – Szenderák Bence

A kortárs irodalom köztünk jár – vigyétek magatokkal a hétre! Sorozatunk mostantól minden hétfőn és pénteken vár olvasnivalóval titeket: író ELTE-sek, ELTE-s írók verseit, prózáit ajánljuk figyelmetekbe. Hogy jobban megismerhessük a hallgatótársainkat, a szövegek mellett egy-egy interjút is közlünk. Pénteki szerzőnk: a BTK-s Szenderák Bence.

Hallássérült a gyermekem – van kihez fordulni

Múlthét szerdán került megrendezésre az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán a Fülszöveg című előadás, ahol számos hallássérültekkel foglalkozó egyesület és alapítvány képviseltette magát. A főleg szakmabelieknek és érintetteknek szervezett előadáson jeltolmács segítette a megértést, illetve feliratozták is az elhangzottakat. A rendezvényen olyan szervezetek mutatták be működésüket, melyek hallássérült gyermekek szüleit szólítják meg, az ő segítésükben elhivatottak.

Bajnok a Manchester City

Már egy ideje nem kérdés, hogy ki fogja nyerni az idei Premier League-et, de a City-sek által tervezett bajnokavatás mindenképpen csúszott egy hetet. Hiszen nyilván valóan feltett szándékuk volt, hogy a városi rivális Manchester United ellen hódítság el a trófeát még az előző fordulóban. Sokáig úgy tűnt, ez sikerülhet is, hiszen az első félidőben két góllal vezettek, ami könnyedén lehetett volna sokkal több is, ha Sterling higgadtabb a befejezéseknél. A United viszont a félidő után felszívta magát és fordítani tudott. A sors furcsa fintora, hogy végül mégis ők nyerték meg e serleget a kékeknek, hiszen azzal, hogy kikaptak hazai pályán a West Bromwich Albiontól, már matematikai esély sem kínállkozik számukra az esetleges előzésre. Így tehát az idei évad angol bajnokai Pep Guardiola tanítványai lettek.

Így kajakozhatsz, kenuzhatsz és fitneszezhetsz ingyenesen és szakszerűen a Csónakázótónál

A Savaria Egyetemi Központtól néhány percre mindkét sportágat űzheted.  Kajakozás és kenuzás Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar szombathelyi Sporttudományi Intézet áprilistól a városi rekreációs programok keretében újra várja a kajakozni és kenuzni vágyókat a…