Ismét ELTE-s kutatók a Prima Primissima díj jelöltjei között

Idén 15. éve ítélik oda a Prima Primissima díjat a magyar művészeti, kulturális és tudományos élet kiemelkedő egyéniségeinek. Demján Sándor üzletember és vállalkozó, a kezdeményezés szülőatyja a Vállalkozók Országos Szövetségének segítségével 2003-ban hívta életre a rangos elismerést, amelynek hivatása „a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése,(…) pártoktól független erősítése.”

Slameszter elején – Évadot nyitott a Savaria Slam Poetry

A szerda esti egyetemi bulik helyett kulturális alternatívát kínál a Savaria Slam Poetry csapata. A nyári nosztalgia feltolulása miatt a kalandozóknak kedvezett a téma, ami szó szerint Edvencsör tájm volt. A meghívott vendégek ezúttal a Slam Poetry Győr klubestjeinek vezéregyéniségei, Baranyai Barna és Sallai Márk voltak.

Minden, amit a Kutatók Éjszakájáról tudni szeretnél

2017. szeptember 29-én – immár 12. alkalommal – kerül megrendezésre Európa-szerte a Kutatók Éjszakája (European Researcher’s Night) tudománykommunikációs rendezvénysorozat. Az esemény célja a tudomány zárt, misztikus világának feloldása – ha csak egy éjszakára is.

Nemzetközi Egyetemi Sportnap a SEK-en

2017. szeptember 20-án a világ egyetemein a sportoké volt a főszerep. Nem lehetett ez másképpen egy olyan sportos intézményben sem, mint a Savaria Egyetemi Központ, amely az ország egyik legjobb sporttudományi képzésével büszkélkedhet. A csapatsportokon túl a vállalkozó…