Hatalmasat újít idén a TTK – interjú Horváth Luca HÖK-elnökkel

Sosem látott össznépi gólyatáborral várja a frissen érkező hallgatókat augusztus 21-27-ig a Természettudományi Kar. Horváth Lucát, a HÖK elnököt kérdeztük.

Róbert Gida, a háborús veterán

A közelmúltban mutatták be a Barátom, Róbert Gida című filmet, amely első ránézésre egy tipikus gyerekfilm. Közelebbről megvizsgálva már kicsit más a helyzet, mert a cselekmény túlnyomó része valóban erre a zsánerre épít, ugyanakkor a háttérben sokkal mélyebb kérdések is felmerülnek, bár nem olyan szinten, mint a tavalyi Viszlát, Christopher Robin esetében. Filmelemzésünket olvashatjátok.

„A nők és a férfiak egyenjogúak” – A magyar gendertanulmányok betiltásának aktuális állása

A címben szereplő idézet Magyarország Alaptörvényéből származik, és akár referálhatna azon állami intézkedések utóbbi időben megmutatkozó szándékairól is, amelyek foglalkozni kívánnak azzal a helyzettel, hogy a jelenlegi társadalmunkban maguktól és organikusan nem elég aktívan épülnek le a nemek közötti egyenlőtlenségek. Amellett és annak ellenére, hogy ez egy alkotmányosan is fontos dolog…

Gólyák, sportoljatok az ELTE-n!

Gratulálunk a sikeres felvételidhez, üdvözlünk az ELTE-n! Gyorsan eltelnek az egyetemi évek, ezért már szeptemberben válassz egy sportágat és vegyél részt programjainkon. Az ELTE sportegyesületeként 120 évvel ezelőtt alapított BEAC mindenkit vár, aki mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni, esetleg versenyezni szeretne.

Kövecses Patti jött, látott, táncolt és győzött

Az első éves sportszervező szakos Kövecses Patrícia arról mesélt nekünk, hogy milyen érzés egyetemünk hallgatójának lenni. Arról is kérdeztük, hogy a nemrég indult hip-hop tánccsoport, hogy muzsikál eddig. Túl vagy az első éveden sportszervezőként, itt,…